Marokkaanse en Spaanse vrouwen verbonden door kunst
Een bijzonder project heeft Marokkaanse en Spaanse vrouwen bijeengebracht in Tetouan. De vrouwen leveren hedendaagse kunst aan een tentoonstelling om overeenkomsten te delen.
03 January 2014
lifestyle

De tentoonstelling 'Duizend Gezichten' bevat verschillende soorten kunst en is georganiseerd door een groep Marokkaanse en Spaanse vrouwen. Het Spaans Agentschap voor Internationale Samenwerking heeft samen met nog wat culturele instanties ook een bijdrage geleverd, meldt El Pais. Het evenement is georganiseerd voor de moderne kunst en laat het werk zien van drie Marokkaanse vrouwen, onder wie Safaa Erruas en Amina Benbouchta. 

Aan Spaanse zijde doen ook drie vrouwen mee. Duizend gezichten is in het leven geroepen om een belangrijke vraag te beantwoorden: hoe is het om een vrouw te zijn in Marokko en Spanje? Middels kunst willen de vrouwen daar antwoord op geven. Met artistieke expressie willen de kunstenaressen de culturele overeenkomsten tussen beide landen benadrukken. 

Elena Fernandez Manrique is een van de organisatoren en noemt de uitwisseling met de Marokkaanse vrouwen zeer interessant. Kunstliefhebbers hebben tot 31 januari de tijd om het centrum (in het oude station van Tetouan) voor moderne kunst te bezoeken. 

marokko
kunst
tetouan
spanje
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi