Amsterdammer werd voor ogen kinderen doodgeschoten

algemeen
1
6 jan '14
De man die zaterdag is doodgeschoten in Amsterdam is oud-eigenaar van discotheek The Sand in het Westelijk Havengebied.

Dat meldt AT5 zondag. Familieleden van het 39-jarige slachtoffer zeggen tegen de stadszender dat zijn kinderen getuige waren van de moord. Het slachtoffer werd rond 22.30 uur neergeschoten in de Slauerhoffstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hij kwam volgens familieleden met zijn gezin terug van een etentje en werd onder vuur genomen toen hij iets uit de kofferbak van zijn auto wilde halen. 

Hij zou zijn anderhalf jaar oude zoontje op dat moment op zijn arm hebben gehad. Ook zijn 8-jarige dochter was getuige. Er zou zeker vier keer op hem zijn geschoten. Het slachtoffer was al jaren niet meer betrokken bij The Sand. De club aan de Mekongweg kreeg in 2009 een andere eigenaar. De politie bevestigt zondagmiddag dat het slachtoffer een 39-jarige Amsterdammer is. 

Er wordt uitgegaan van één dader, meldt de politie verder. Het is nog niet duidelijk of de schutter te voet of met een auto is gevlucht. Wel hebben getuigen een auto met hoge snelheid zien wegrijden. De politie is op zoek naar meer getuigen. 

© Novum 2014
amsterdam
the sand
moord
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?