Ophef om jaarverslag 'in naam van Allah'

algemeen
37
9 jan '14
Er is ophef ontstaan over een jaarverslag van een organisatie die subsidies ontvangt in Amsterdam-West.

Islamitische jongerencentrum MGT, verbonden aan de Turkse stichting Mili Görüs, begon het jaarverslag met: in naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Hoewel teksten in de islamitische wereld altijd hiermee beginnen is er in Nederland ophef ontstaan. MGT doet anders dan veel andere organisaties wel genoeg met het geld dat ze ontvangen. Zo zijn er schoonmaakacties in de buurt georganiseerd, activiteiten met jongeren en zorgen ze voor noodhulp aan Afrika. 

'Dat doen we omdat volgens de profeet Mohammed reinheid het halve geloof is', zo verklaart de MGT. Het jaarverslag werd opgemerkt door Pieter Rietman van de D66. Vreemd genoeg besloot hij samen met de VVD de 'kwestie' aan de kaak te stellen. 'In het jaarverslag blijkt dat ze echt wel goede dingen doen. Ze sporten met jongeren, doen aan noodhulp aan Afrika. Maar er staan wel heel veel verwijzingen naar religie in. Ik vraag me daarom af of de subsidiëring niet in strijd is met de scheiding van kerk en staat.'

Achmed Marcouch reageerde verbolgen over de ontstane ophef: 'Hypocriet! Kerk en Staat. Jaarverslag Leger des Heils zeker nooit gelezen?!'.

© Redactie 2014
islam
jaarverslag
amsterdam west
mgt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?