Khoulani en van Doorn willen weer gescheiden zwemmen in Den Haag

algemeen
57
10 jan '14
Vrouwen moeten in de Haagse openbare zwembaden weer gescheiden kunnen zwemmen van de mannen.

Dat stelt de lokale islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) in haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Moslimvrouwen konden tot 2010 gescheiden zwemmen in Den Haag, maar na veel ophef in de gemeenteraad werd met nipte meerderheid besloten dit af te schaffen. De PvdE-lijsttrekkers Abdurazzak Khoulani en ex-PVV-raadslid Arnoud van Doorn willen dit dus terugdraaien. 

"Zo kunnen de vrouwen die zich niet prettig voelen in een bad met mannen, ook weer gaan zwemmen", is te lezen in het partijprogramma. Ook is de partij voorstander van moeders die alleen met hun dochters zwemmen, en vaders die hetzelfde doen met hun zoons. "De opvoedkundige band wordt hierdoor versterkt en kinderen leren op jonge leeftijd het belang van sport", vinden de opstellers. 

Naast veel aandacht voor veiligheid en onderwijs benoemt het verkiezingsprogramma het leren van de Nederlandse taal als 'pure noodzaak'. De PvdE wil flinke investeringen in professionele taalcursussen voor allochtonen. Verder mogen gemeenteambtenaren hun geloofsovertuiging laten zien, vindt de partij. Keppeltjes of hoofddoekjes zijn geen probleem. 

© Novum 2014
pvde
abdurrazak khoulani
arnoud van doorn
zwemmen
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi