Franse grappenmaker ook niet in Parijs welkom

buitenland
44
11 jan '14
De omstreden Franse komiek Dieudonné M'Bala M'Bala mag komende week niet optreden in Parijs.

Dat heeft de prefect van de politie in de Franse hoofdstad bepaald, meldt Le Monde zaterdag. Ook in Orleans is Dieudonné, die wordt beticht van antisemitisme, niet welkom. In diverse Franse steden werden shows van Dieudonné afgelopen week verboden. De komiek zou antisemitische opmerkingen en gebaren in zijn shows verwerken en diverse steden verboden de optredens daarom. 

Dieudonné had in Parijs op zijn vaste stek bij het Théâtre de la Main d'Or een andere show willen opvoeren dan de eerder verboden show, maar ook daar is nu dus een streep door gehaald. De cabaretier wordt in Frankrijk gehekeld om zijn antisemitische uitspraken en de introductie van het handgebaar 'quenelle'. 

Daarbij worden een arm en hand richting de grond gestrekt, waarbij de andere arm de schouder grijpt. Minister van binnenlandse zaken Manuel Valls omschreef het als een omgekeerde Hitlergroet. Voorstanders van Dieudonné spreken zich uit over artistieke vrijheid en vragen zich af waarom andere komieken wel soortgelijke grappen mogen maken over christenen of moslims.

© Novum 2014
dieudonne mbala mbala
parijs
komiek
antisemitisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi