Kandidaat-raadslid Mohamed el Bachiri doet aangifte van bedreiging

algemeen
5
14 jan '14
Mohamed el Bachiri, neef van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en kandidaat-raadslid in Zwijndrecht, heeft aangifte van bedreiging gedaan bij de politie.

Hij kreeg doodsbedreigingen op zijn Twitter-account, zegt El Bachiri dinsdag. Zondag las El Bachiri tweets waarin iemand dreigde hem iets aan te doen. "Er werden woorden gebruikt die ik niet durf te herhalen. Hij zei dat hij de boel zou laten ontploffen en dat-'ie een paar minuten van mijn huis woonde", vertelt El Bachiri. "Ik heb er twee nachten niet van geslapen." El Bachiri is lijsttrekker voor de Partij van de Eenheid (PvdE) in Zwijndrecht (Zuid-Holland). 

De op islamitische leest geschoeide partij doet hier voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Hij koppelt de bedreigingen direct aan zijn kandidaatstelling. "Het is bangmakerij, islamofobie ten top." Met zijn telefoon heeft de aspirant-politicus foto's kunnen maken van de tweets. De dader probeerde ondertussen zijn berichtjes te verwijderen, nadat El Bachiri het alarmnummer 112 had gebeld. 

Een politiewoordvoerder bevestigt de aangifte, maar wil niets kwijt over het lopende onderzoek. De Partij van de Eenheid neemt ook deel in Den Haag en Amsterdam. De tot de islam bekeerde Ex-PVV'er Arnoud van Doorn is in Den Haag een van de lijsttrekkers.

© Novum 2014
mohamed el bachiri
rotterdam
zwijndrecht
pvde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi