Nog eens honderden miljoenen voor Syrië

buitenland
11
15 jan '14
Koeweit trekt omgerekend ruim 365 miljoen euro uit voor humanitaire hulp aan de slachtoffers van de Syrische burgeroorlog.

Dat heeft de emir van de Golfstaat woensdag bekendgemaakt op een donorconferentie die in zijn land wordt gehouden. De Verenigde Staten trekken ook de portemonnee en steken nog eens 280 miljoen euro in humanitaire hulp. De helft van het geld dat Washington uittrekt gaat naar de Verenigde Naties en is bedoeld voor de mensen die binnen Syrië op de vlucht zijn geslagen. De rest is voor de buurlanden van Syrië, zoals Jordanië en Turkije, die in totaal een geschatte 2,3 miljoen Syrische vluchtelingen hebben opgevangen. 

Saudi-Arabië en Qatar zegden 44 miljoen euro toe. De Britse regering trekt nog eens 120 miljoen euro uit voor noodhulp en andere landen waaronder Noorwegen, Luxemburg en Irak ruim vijftien miljoen euro. Vorig jaar werd er ook al een donorconferentie in Koeweit gehouden voor Syrië. 

Toen werd er bijna 1,1 miljard euro opgehaald. Volgens de Verenigde Naties hebben meer dan negen miljoen mensen binnen en buiten Syrië humanitaire hulp nodig. 

© Novum 2014
koeweit
syrië
arabische wereld
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?