Migranten trotseren hoog hek tussen Marokko en Spaans grondgebied (video)

marokko
41
16 jan '14
Tientallen illegale immigranten hebben Melilla bereikt door een metershoog hek te beklimmen.

De grootschalige bestorming bestond uit 150 migranten. Daarvan zouden er zeker 60 de Spaanse enclave hebben bereikt. De grote groep bestormde de hekken rond een uur of zeven woensdagochtend. Vier uur eerder vond ook een bestorming plaats. Toen probeerden ongeveer 300 migranten 'Europa' te bereiken. Toen slaagde niemand erin om binnen te komen. 

Prikkeldraad In een poging de migranten te slim af te zijn begon Spanje vorig jaar met het plaatsen van prikkeldraad op de hekken. Mensenrechtengroepen keerden zich echter tegen het besluit. Eerder werd prikkeldraad nog van de hekken gehaald omdat het toen voor veel gewonden zorgde. De levensgevaarlijke onderneming blijkt niet altijd goed te gaan. Vorig jaar november overleed een migrant toen hij viel. Vier anderen raakten gewond tijdens de bestorming. 
Afgelopen jaar probeerden fors meer Afrikanen de hekken te trotseren. Tussen 1 januari en 17 september probeerden 3000 migranten Spaans grondgebied te bereiken. In dezelfde periode een jaar eerder waren dat er slechts 1610, aldus het Spaans ministerie van Binnenlandse Zaken.

© Redactie 2014
marokko
illegale immigratie
melilla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?