Spraakmakende zaak tussen Saudiërs en prostituees Marokko

marokko
19
16 jan '14
Dat Marrakech voor toeristen wereldwijd een aantrekkelijke bestemming is staat buiten kijf. De stad heeft echter ook een donkere kant.

Door de vele toeristen is het ook voor prostituees en hun klanten een aantrekkelijke stad geworden. Daar waar anderen genieten van culturele activiteiten, de zon en vooral veer rust, komen anderen om prostituees te bezoeken. Vooral mannen uit Golfstaten zijn graag geziene klanten. Regelmatig vatten de autoriteiten de rijke klanten in hun kraag tijdens nachten van plezier. Assabah doet verhaal van misstanden binnen het gerechtelijk systeem in een zaak waarbij zes Marokkaanse prostituees en zes Saudiërs betrokken zijn. 

Toen de groep voor de rechter verscheen zorgden sommige besluiten voor de nodige ophef. De zes Saudiërs werden namelijk niet in een cel gestopt, terwijl de prostituees wel achter slot en grendel werden gezet. Dat gebeurde dezelfde dag van de arrestatie nog. Bovendien kregen de klanten vrijwel direct hun paspoorten terug. De ongelijke behandeling zette kwaad bloed bij de advocaten van de vrouwen, maar ook bij mensenrechtenorganisaties. 

De dubbele standaard moedigt burgers uit Golfstaten aan om te profiteren van de vrouwen, zonder bang te hoeven zijn voor straf. De rechter die de zaak behandelde gaf uiteindelijk gehoor aan de oproep van de tegenpartij en veroordeelde de mannen tot zes maanden gevangenisstraf. De vrouwen kregen eveneens een half jaar cel opgelegd.

© Redactie 2014
marokko
saoedi-arabië
marrakech
prostitutie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?