Arabische Emiraten voeren dienstplicht in

buitenland
6
20 jan '14
De Verenigde Arabische Emiraten willen de militaire dienstplicht invoeren.

Mannelijke ingezetenen tussen de 18 en 30 jaar die hoger onderwijs hebben genoten moeten negen maanden dienen, mannen zonder diploma twee jaar. Vrouwen mogen volgens het zondag door de premier aangekondigde wetsontwerp vrijwillig in het leger. Premier Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum schrijft op zijn Twitter-account dat de dienstplicht 'een nieuwe laag aan de nationale defensiemacht toevoegt'. 

In een afzonderlijke verklaring aan het staatspersbureau WAM stelt hij dat 'nationale dienst de jeugd de deugden van burgerplicht, trouw, discipline en opoffering bijbrengt'. Sheik Mohammed is vicepresident en premier van de zeven staten omvattende federatie en heerser van het emiraat Dubai. 

De VAE onderhouden warme relaties met de Verenigde Staten en andere westerse mogendheden. Het is een relatief jong land, dat in 1971 werd gesticht na tientallen jaren Brits protectoraatgebied te zijn geweest. Leger en politie tellen nu veel buitenlanders, voornamelijk afkomstig uit andere Arabische staten en Zuid-Azië. 

© Novum 2014
vae
dienstplicht
sheik mohammed al maktoum
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi