'Marokko koopt drie drones van Israël'

marokko
50
21 jan '14
Hoewel er in het Marokkaans parlement een wetsontwerp klaarligt om normalisering met de zionistische staat strafbaar te maken is er een opvallende deal gelekt.

De Israëlische krant Maariv meldt namelijk dat Israël drie Reiger spionagevliegtuigen heeft verkocht aan Marokko. Dat gebeurde indirect met als tussenhandelaar de Franse groep Dessaut. De geavanceerde toestellen zouden uitgerust zijn met hypermoderne systemen. Hoewel dergelijke drones de luchtmacht van Marokko ongetwijfeld zal versterken, strookt het niet met het signaal dat Marokko wil afgeven. 

De Marokkaanse krant Akhbar Al Yaoum besloot verhaal te halen bij de minister van Communicatie. Mustapha El Khalfi zegt niet op de hoogte te zijn van de deal, eraan toevoegend dat hij niet de aangewezen persoon is om erover te spreken. Maariv zegt dat de deal in maart vorig jaar gesloten is. Bovendien zijn de drones niet de enige militaire middelen die het Marokkaanse leger heeft overgenomen van de zionisten. 

Andere rapporten suggereren dat Marokko ook vier andere vliegtuigen kocht voor spionageactiviteiten en grenscontroles. Bewijzen werden echter niet vrijgegeven. Critici denken dat het bericht de wereld in is geslingerd om de geloofwaardigheid van het anti-Israëlbeleid van Marokko te doen wankelen.

© Redactie 2014
marokko
zionisten
reiger
drones
spionage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi