'Verkeerde doodgeschoten bij moord op Mohammed uit Amersfoort'

algemeen
0
22 jan '14
De man die maandag werd doodgeschoten in Amersfoort is mogelijk het slachtoffer van een persoonsverwisseling.

De dader of daders hebben aan de familie van het slachtoffer laten weten dat sprake was van een vergissing, schrijft het AD woensdag op basis van bronnen uit de Marokkaanse gemeenschap. Ze kregen een sms'je met daarin excuses. De politie was niet direct bereikbaar voor commentaar. De familie van het 22-jarige slachtoffer, Mohammed Alarasi, zou een tekstbericht hebben gehad. 

Daarin zou staan dat de kogels voor iemand anders waren bestemd. Het slachtoffer zou zich nooit hebben ingelaten met criminele zaken. Hij volgde volgens de krant een studie. Het slachtoffer speelde maandag een potje zaalvoetbal in sportcentrum Pelikaan aan De Brand. Hij verliet de zaal rond 22.30 uur, een kwartier na de meeste spelers. 

Op de parkeerplaats werd hij doodgeschoten. Kort na de moord vond de politie enkele kilometers verderop in Leusden een uitgebrande auto. De politie onderzoekt nog of er een verband is met de moord. 

Wraak 'Het is te hopen dat de dader snel wordt gepakt, want anders zou het weleens tot een uitbarsting kunnen komen. Alarasi is een grote familie in de Marokkaanse gemeenschap van Amersfoort. Die laten het er niet bij zitten,' aldus een van hen.

© Novum 2014
amersfoort
mohammed alarasi
moord