Beroemde genezer Al-Hashimi opgepakt in Marokko

marokko
15
22 jan '14
Mohammed Al-Hashimi is bij moslims een bekend figuur op het gebied van alternatieve genezing.

Al-Hashimi richt zich met zijn kruidenmedicijnen op alle  vormen van ziektes maar is vooral bekend op het gebied van genezing van sihr en al3ayn (zwarte magie en het oog). Zijn kruidenmengsels dienen vooral als hulpmiddelen in het proces van rokia. Al-Hashimi is erg actief en heeft zelfs een televisiekanaal waar hij Koranverzen reciteert voor rokia. Al-Hashimi blijkt naast zijn populaire status ook een omstreden man te zijn. 

Veel landen die aangesloten zijn bij Interpol willen de genezer graag horen. Volgens Times of Oman maakt hij zich schuldig aan fraude en de verkoop van ongeoorloofde middelen. Het is niet bekend of hij naast genezende middelen ook middelen verkocht voor uitvoerders van sihr. Al-Hashimi werd eerder ook door de politie van Oman gearresteerd nadat duizenden mensen een klacht tegen hem indienden. 

Volgens de bron zijn een aantal van zijn patiënten - die eveneens een klacht indienden - inmiddels overleden. 

Marokko Mohammed Al-Hashimi is inmiddels gearresteerd op de luchthaven Mohammed V in Casablanca. Wat de officiële aanklacht tegen hem is kon de bron nog niet melden. Al-Hashimi beweerde overigens over een diploma van de Amerikaanse Universiteit in Riyad te beschikken. De Amerikaanse ambassade in Saudi-Arabië ontkende dit echter. 

Veel gezondheidsfaciliteiten hebben bovendien gewaarschuwd tegen de handelswijze van Al-Hashimi.  

© Redactie 2014
marokko
mohammed al hashimi
oman
shirk
sihr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?