Paus: internet is geschenk van God

algemeen
54
23 jan '14
Internet is een 'geschenk van God' dat communicatie vergemakkelijkt. Dat heeft paus Franciscus donderdag in een boodschap gezegd.

Hij waarschuwde echter wel dat de obsessieve wens online te zijn mensen kan isoleren van hun vrienden en familie. Franciscus sprak over communicatie in de katholieke kerk, over de wonderen en gevaren van het digitale tijdperk en wat dat betekent voor gelovigen die erop uit gaan en communiceren met mensen met verschillende geloofsovertuigingen en achtergronden. Hij zei dat in deze dialoog katholieken niet zo arrogant moeten zijn vol te houden dat alleen zij de waarheid in pacht hebben. 

"Een dialoog voeren betekent te geloven dat de ander iets waardevols heeft te zeggen en om zijn of haar gezichtspunt of perspectief in overweging te nemen", schreef de paus. "Een dialoog voeren betekent niet dat we afzien van onze eigen ideeën en tradities, maar van de pretentie dat alleen die deugdelijk en absoluut zijn." Het zijn uitlatingen die de conservatievere achterban waarschijnlijk niet erg zal appreciëren. 

Paus Benedictus XVI, Franciscus' voorganger, was een grote tegenstander van een interreligieuze dialoog, maar de huidige paus voert een andere, mildere koers. Franciscus zei donderdag dat internet 'immense mogelijkheden' biedt om mensen van verschillende culturele achtergronden te ontmoeten en solidariteit met hen te tonen. Hij riep op om communicatie in het digitale tijdperk te laten zijn 'als een balsem die pijn verlicht en als een goede wijn die het hart verblijdt'. 

Ook wil hij dat de boodschap van de kerk niet een bombardement van het christelijke dogma is. 

© Novum 2014
internet
christendom
paus
islam
franciscus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi