Nederlanders lopen warm voor gratis koran

algemeen
252
24 jan '14
Ruim dertigduizend mensen hebben de afgelopen vier weken een gratis koran besteld bij Stichting OntdekIslam.

Dat zegt initiatiefnemer Jacob van der Blom vrijdag. Hij noemt de interesse 'enorm'. De grote vraag leidt nu tot wachttijden. De helft van de aanvragers zijn nieuwsgierige particulieren en de andere helft zijn instanties. "Geïnteresseerden komen uit alle hoeken van het land", zegt Van der Blom. "We kregen bijvoorbeeld een aanvraag van een christelijke zangvereniging, die ook eens de koran wil lezen." 

Alle reacties die de organisatie kreeg op de actie zijn positief. "Ze vinden het goed dat er een geluid is tegen Wilders", zegt Van der Blom. "Misschien dat een enkeling de koran juist bestelt om hem te verbranden, maar dat moeten ze maar zelf weten." De organisatie hoopt dat de koran uiteindelijk net zo eenvoudig gratis te krijgen is als de bijbel, zegt Van der Blom. Voor elke anti-islamsticker van Geert Wilders, wil de organisatie een koran verspreiden. 

In december stuurde Van der Blom het eerste exemplaar naar Koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tussen nu en begin juni, als de ramadan begint, wil OntdekIslam honderdduizend exemplaren uitdelen, ook aan hotels en scholen. De boeken worden betaald door donateurs en een Egyptische organisatie. De komende tijd wil Van der Blom focussen op het werven van nieuwe donateurs.

© Novum 2014
jacob van der blom
stichting ontdekislam
koran
gratis koran
geert wilders
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi