Arnoud van Doorn voor rechter: 'Kan geen toeval zijn'

algemeen
75
24 jan '14
Arnoud van Doorn, lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) en ex-PVV'er, moet volgende week vrijdag voor de rechter verschijnen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag vrijdag. Justitie maakte in september bekend Van Doorn te vervolgen voor wiethandel en schending van het ambtsgeheim. Het raadslid verkocht drugs, maar deed dit naar eigen zeggen om een drugscrimineel te ontmaskeren. Het Openbaar Ministerie vervolgt Van Doorn ook voor het lekken van geheime gemeentelijke stukken aan een journalist. 

Daarnaast wordt hij verdacht van het in bezit hebben van een alarmpistool. De lijsttrekker ziet een complot. "Het OM wordt politiek aangestuurd", zegt hij vrijdag in De Telegraaf. "Ze vinden het gewoon vervelend zo'n luis in de pels. Het kan gewoon geen toeval zijn. Precies op de dag dat ik mijn ambities voor de Tweede Kamer presenteerde, kwam er een persbericht naar buiten over mijn vervolging." 

De Hagenaar, die zich vorig jaar bekeerde tot de islam, verwacht een veroordeling. "Onze achterban weet gelukkig wel beter. Het staat mijn politieke loopbaan niet in de weg. Als justitie het nodig vindt om van ons een martelaar te maken, dan moeten ze dat lekker doen." 

© Novum 2014
arnoud van doorn
pvde
den haag
pvv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?