Onderzoek naar terroristische dreigementen tegen Mohamed El Bachiri (PvdE)

algemeen
7
24 jan '14
Politie en justitie onderzoeken nieuwe bedreigingen aan het adres van het inmiddels opgestapte Zwijndrechtse kandidaat-raadslid Mohamed el Bachiri.

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam vrijdag. El Bachiri, lijstrekker van de islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) en neef van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, trok zich donderdag terug uit de politiek om zijn gezin te beschermen. Hij hekelde het feit dat degene die vorige week de eerste dreigtweets had verzonden, na te zijn gearresteerd weer naar huis werd gestuurd. 

De dreiger zou onder meer hebben gezegd dat hij zich eigenlijk zou moeten opblazen bij El Bachiri. Tegen deze man was onvoldoende bewijs, aldus het OM. De geuite teksten en tweets waarin is te lezen dat de dreiger 'om de hoek woont' en spreekt van 'fucking moslim sharia' zijn volgens de woordvoerder niet genoeg voor vervolging. "Deze berichten, hoe onaangenaam ook, voldoen niet aan wat in het strafrecht wordt gedefinieerd als bedreiging. Dan moet je seponeren." 

El Bachiri kreeg daarna echter nog een stroom andere dreigementen. Toen ook zijn kinderen het mikpunt werden, hing hij zijn politieke ambities aan de wilgen. Hij vermoedt dat de afzenders bekenden van de eerste verdachte zijn of in ieder geval PVV-aanhangers, omdat die partijnaam in de tweets werd genoemd. "Of de eerste verdachte hier ook iets mee te maken heeft, wordt nog onderzocht", aldus het OM. 

El Bachiri hoopte bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart enkele zetels in de Zwijndrechtse raad te halen. Maar na alle dreigementen doet de PvdE helemaal niet meer mee in deze gemeente. 

© Novum 2014
mohamed el bachiri
dreigement
pvde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi