Ook Haagse politici krijgen gratis Koran

algemeen
34
24 jan '14
Jongeren die betrokken zijn bij de Partij van de Eenheid, hebben gisteren in de Haagse gemeenteraad, samen met de lijsttrekkers Abderazaq Khoulani en Arnoud van Doorn, gratis Nederlandstalige Korans uitgedeeld.

Deze interpretaties van de Koran werden door de Partij van de Eenheid aangeboden aan alle aanwezige raadsleden en het College van Burgemeester en Wethouders. Met uitzondering van twee raadsleden van de PVV, accepteerde verder de gehele raad de aangeboden Korans. Burgemeester Van Aartsen nam als eerst een exemplaar in ontvangst uit handen van Arnoud van Doorn. 

Arnoud van Doorn meldt tegenover Marokko.nl het volgende: 'Met deze actie willen wij raadsleden in Den Haag een stukje kennis over de Islam bijbrengen, aangezien er de afgelopen jaren een aantal debatten is geweest over de Islam. Deze debatten werden vaak gekenmerkt door een hoop onwetendheid en met deze Nederlandse versie van de Koran hopen wij een bijdrage te leveren aan het opkrikken van het kennisniveau over de Islam.' 

Abderazaq Khoulani voegt toe: 'Vooral bij het debat over de zogenaamde Sharia driehoek zag je een hoop onwetendheid over de Islam en de Sharia van Allah (swt). En ook de ongenuanceerde aanvallen van onze vrienden van de PVV zorgden voor een enorm vertekend beeld van onze mooie religie. Wij zien deze actie dan ook als een van de vele acties die we ondernemen in de Haagse raad om meer Islamkennis over te brengen en mensen in te laten zien dat Islam absoluut een aanwinst is in onze samenleving. De Profeet Mohammed (vzmh) veroverde harten en geen muren.'

De Partij van de Eenheid doet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen mee in Den Haag, Amsterdam, Roermond en steunt de initiatieven in Culemborg en Rotterdam van respectievelijk Culemborg Centraal en NIDA.

© Novum 2014
pvde
islam
khoulani
arnoud van doorn
koran
islam
vrede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi