Lage straffen voor in brand steken 'dief'

algemeen
6
27 jan '14
Vier mannen van 18, 19 en 22 jaar zijn maandag veroordeeld tot celstraffen tot drie jaar voor het in brand steken van een man in een kelderbox in Den Haag.

Een van de vier kreeg twee jaar jeugd-tbs opgelegd. Het slachtoffer, dat het incident overleefde maar huidtransplantaties moest ondergaan en er littekens aan over zal houden, werd ook geslagen en met een nepvuurwapen bedreigd. Het voorval vond plaats in juni. Het slachtoffer zou spullen van een van de vier mannen hebben gestolen. Hij was naar een woning gelokt met het verhaal dat hij daar met meisjes zou gaan 'chillen'. 

De mannen wachtten het slachtoffer op, sloegen hem en namen hem onder bedreiging mee naar de kelderbox. Daar kreeg hij het nepvuurwapen op zijn hoofd en in zijn mond en werd hij weer geslagen. De man moest zijn jas afgeven en vertellen waar de spullen waren die hij zou hebben gestolen. Een van zijn vier belagers pakte een jerrycan met een mengsel van benzine en olie en overgoot het slachtoffer daarmee. 

Daarna moest het slachtoffer zijn aansteker afgeven, waarna een van de daders ermee klikte. Het slachtoffer vloog daarop in brand. De man die het slachtoffer in brand stak is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Twee anderen kregen een jaar jeugddetentie. Een van hen kreeg daarnaast twee jaar jeugd-tbs en de ander voorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd. 

De vierde man, die niet wist van het plan en buiten in de gang voor de kelderbox bleef staan, kreeg een deels voorwaardelijke celstraf van twee maanden. 

© Novum 2014
den haag
kelderbox
mishandeling
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi