Weer tik op vingers voor Moszkowicz tijdens verdedigen Estelle in zaak Badr

algemeen
11
28 jan '14
Voormalig advocaat Bram Moszkowicz is dinsdag opnieuw op de vingers getikt.

De Amsterdamse Raad van Discipline acht bewezen dat Moszkowicz als advocaat van Estelle Cruijff onder meer financiële afspraken niet goed heeft vastgelegd, onnodige kosten maakte en naar media stapte zonder de toestemming van Cruijff. Moszkowicz wordt daarom een maand van het tableau geschrapt. De maatregel is puur symbolisch, omdat Moszkowicz vorig april al definitief werd geschrapt. 

Wel kan het oordeel een signaal zijn voor andere advocaten over wat wel en niet kan binnen de beroepsgroep. De raad was negatief over de reiskosten van 1500 euro die Moszkowicz aan Cruijff vroeg voor een ritje van een kilometer tussen zijn kantoor en het Amstel Hotel. Volgens Moszkowicz wilde Cruijff daar afspreken, maar de raad acht bewezen dat de raadsman de locatie zelf had uitgekozen. 

Bovendien zou hij Cruijff niet van tevoren hebben verteld dat hij reiskosten zou rekenen. Wel oordeelde de raad dat het uurtarief dat Moszkowicz rekende niet tegen de afspraken was. Cruijff moest haar voormalig raadsman vijfhonderd euro per uur betalen, terwijl hij haar een 'kleine vergoeding' zou gaan vragen. Die afspraak is echter niet vastgelegd, stelt de raad. 

Wel is het tarief van vijfhonderd euro volgens de raad 'hoog'. Moszkowicz stond Cruijff bij toen ze moest getuigen in de zaak tegen haar vriend Badr Hari. Volgens advocaat Nico Meijering, die de tuchtklacht namens Cruijff aanspande, kreeg ze een flinke rekening toen ze eenmaal op hem was overgestapt. Moszkowicz werd vorig jaar van het tableau geschrapt. 

Het hof in Den Bosch bevestigde toen een eerdere beslissing daarover van de Raad van Discipline. Moszkowicz nam grote sommen contant geld aan van cliënten zonder dit te melden en miste verplichte bijscholingscursussen. Ook zijn administratie was niet op orde. 

© Novum 2014
bram moszkowicz
estelle cruijff
badr hari
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi