Marokko roept Algerijnse ambassadeur op matje om Syrische vluchtelingen (video)

marokko
8
29 jan '14
De Algerijnse ambassadeur in Rabat is dinsdag op het matje geroepen door het ministerie van Buitenlandse zaken.

Daar werd hem medegedeeld dat Marokko het gedrag van Algerije 'sterk afkeurt'. Dit naar aanleiding van de uitzetting naar Marokkaans grondgebied van ruim zeventig Syrische vluchtelingen. Mbarka Bouaida wond er geen doekjes om en liet weten absoluut niet content te zijn met het opzij schuiven van de groep Syriërs, vooral bestaande uit kinderen. Algerije bracht de Syriërs tussen zondag en dinsdag naar Marokkaans grondgebied. 

Afgevaardigde Bouaida doet nu een beroep op de Algerijnse autoriteiten om hun verantwoordelijkheid te nemen. Marokko spreekt zelfs van een onmenselijke daad, zeker gezien het aantal vrouwen en kinderen. Daardoor zijn ze nog kwetsbaarder dan normaal, zo luidt de verklaring. 

De Marokkaanse autoriteiten besloten de Syriërs direct op te vangen en hulp aan te bieden. Dat deden ze in samenwerking met liefdadigheidsorganisaties in de buurt van de grens met Algerije. Ondertussen is er in Algerije onenigheid ontstaan over de uitzettingen. Woordvoerder van de Syrische oppositie, Yasser Tabbara zegt tegenover staatspersbureau MAP zeer blij te zijn met de Marokkaanse inzet. 

© Redactie 2014
marokko
syrië
arabische lente
rabat
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi