Miljoenen Marokkanen leven met minder dan 2 euro per dag

marokko
87
29 jan '14
Zeven miljoen mensen in Marokko leven met minder dan 20 dirham per dag, omgerekend is dat ongeveer anderhalf euro.

Van deze mensen lijden er drie miljoen aan ondervoeding. Een bekend verhaal in Marokko is dat mensen niet sterven van de honger. Niets is minder waar, want velen hebben niets om te eten. Dat meldt Al Massae vandaag op basis van statistieken van Amazing Maps. De krant stelt dat er nog geen dreigend gevaar is voor hongersnood, maar dat Marokko ver onder de wereldwijde standaard zit als het gaat om hoeveel eten een persoon per dag nodig heeft (2000 calorieën). 

Wel is er sprake van extreme armoede omdat zeven miljoen Marokkanen slechts 20 dirham per dag verdienen, of zelfs minder. De Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties stelde onlangs in een rapport dat het aantal Marokkanen die lijden aan ondervoeding sterk is afgenomen in de afgelopen jaren. Een daling van 5,5% werd genoteerd. Volgens Al Massae is het zelfs 9%. 

Hoewel het aantal qua ondervoede burgers daalt, stijgt de armoede, vooral op het platteland. Ondanks deze cijfers heeft de regering de gewoonte om tegen de conclusies van internationale onderzoeken in te gaan. Volgens verantwoordelijke ministeries zijn de statistieken vaak onjuist of ongegrond.

© Redactie 2014
marokko
crisis
armoede
ondervoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi