Chocolade-rel Marokko: minister reageert boos

marokko
7
29 jan '14
Abdeladim El Guerrouj, minister van Beroepsopleiding, ligt onder zwaar vuur door een vermeende bestelling van tienduizenden dirhams.
El Guerrouj bestelde kilo's chocolade en lekkernijen bij een luxe bakker en betaalde dit vervolgens met belastinggeld. De bestelling werd gedaan ter gelegenheid van het babyfeestje van zijn eerste kind. Het schandaal heeft in Marokko voor de nodige controverse gezorgd. Vooral omdat de islamitische regering in een genante situatie verkeert omdat deze herhaaldelijk heeft gezegd corruptie te bestrijden. 

Klacht
El Guerrouj zelf wil van niets weten en heeft een klacht ingediend tegen media die de zaak aankaartten. De klacht luidt 'het publiceren van informatie zonder controle van de geloofwaardigheid ervan'. Tijdens een interview met Informediaire ontkende El Guerrouj bovendien de beschuldigingen en stelt daarbij dat het om een ware lastercampagne gaat om zijn reputatie te schaden. 

'Ik ben het doel van een gestarte campagne om vraagtekens bij mijn integriteit te zetten en mijn reputatie te schaden. De beschuldigingen zijn vals en hebben niets met mij te maken', zei hij. De interviewer confronteerde hem met bonnetjes van de bestelling, afkomstig uit de administratie van zijn ministerie. 'Ik heb geen chocolade gekocht op deze gelegenheid. We moeten niet vergeten dat elke transactie door een aantal procedures gaat', legt hij uit. 

Het ministerie van Openbare Dienst bevestigde dat deze aankoop niet op de waarheid berust, voegt El Guerrouj toe. 'Een rechtszaak is voor mij de oplossing.'
© Redactie 2014
marokko
abdeladim el guerrouj
minister
chocolade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi