Cel- en werkstraffen geëist tegen examendieven

algemeen
9
29 jan '14
Tegen de meerderjarige verdachten van de examenroof op het Ibn Ghaldoun zijn woensdag celstraffen en werkstraffen geëist.

Justitie wil dat de meeste verdachten negentig dagen cel krijgen, waarvan een deel voorwaardelijk. De verdachten gaan door aftrek van het voorarrest als het aan het OM ligt niet terug de cel in. Voor Safae K., die volgens justitie met het plan kwam om de examens te stelen, wil het OM negentig dagen cel, waarvan 54 dagen voorwaardelijk. Ook wil justitie dat de 19-jarige Rotterdamse een werkstraf van 240 uur krijgt. 

Voor de andere hoofdverdachte Kamal El B. heeft justitie een soortgelijke straf in gedachten. De officier eiste tegen hem negentig dagen cel, waarvan 52 dagen voorwaardelijk. Ook hij moet een werkstraf krijgen van 240 uur, vindt justitie. Tegen Anass B., ook een van de hoofdrolspelers, eiste justitie ook negentig dagen cel, waarvan 59 dagen voorwaardelijk. Hij moet een werkstraf van tweehonderd uur krijgen, vindt het OM. 

De enige meerderjarige tegen wie geen celstraf is geëist, is Salahodin B., de broer van Anass. Hij krijgt als het aan justitie ligt alleen een werkstraf van tweehonderd uur, omdat hij alleen schuldig is aan heling. Tegen Salah G. werd alleen een voorwaardelijke celstraf geëist en een werkstraf van 180 uur. Hij speelde geen grote rol in de fraudezaak. 

© Novum 2014
ibn ghaldoun
examenfraude
diefstal
om
safae k
kamal el b
anass b
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?