Jonge Samir in Marokko gemarteld door stiefvader (video)

marokko
35
29 jan '14
Een jonge jongen uit het plaatsje Kasr Ait Atman in Midelt is maandenlang opgesloten door zijn stiefvader.

De moeder van Samir is overleden, waardoor zijn stiefvader voor hem moest zorgen. Hij sloot hem echter op en mishandelde hem langdurig op ernstige wijze. Dat de jongen er levend van af is gekomen heeft hij te danken aan een buurman. Toen de stiefvader van huis was besloot hij poolshoogte te nemen in het huis. Daar trof hij Samir aan. De jongen stonk, was bang en had tekenen van martelingen op zijn lichaam.

De jongen vertelde zijn buurman weg te willen lopen maar dat leek de man niet verstandig. Hij vreesde voor het leven van de jongen zodra zijn vader erachter komt dat hij is weggelopen. De buurman besloot een video te maken en bij de autoriteiten af te leveren. Uiteindelijk werd Samir gered. Buurtbewoners reageerden geschokt.

Miloud El Ouardi is kinderarts in het ziekenhuis van Errachidia en stelt dat de jongen in levensgevaar was toen hij aankwam. Naast zijn fysieke toestand ging het ook psychisch zeer slecht met Samir. Door de martelingen moeten chirurgen de tenen van de jongen amputeren. Zijn stiefvader is achter slot en grendel gezet.

© Redactie 2014
marokko
midelt
kasr ait atman
midelt
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi