Nordin Amrabat naar Malaga

marokko
13
30 jan '14
Amrabat komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij Galatasaray, dat vanwege regels van de voetbalbond op het aantal buitenlanders moet letten.

Toch zette hij het proces deze week niet zelf in gang. De club vroeg hem of hij een verhuurperiode zag zitten, waar Amrabat positief op reageerde."Málaga is toch een aansprekende club en de Primera División een sterke competitie", zegt Amrabat over zijn nieuwe club. "Voor de zekerheid heb ik even met Mounir El Hamdaoui gebeld. Ik heb met Mounir samen in het Marokkaanse elftal gespeeld en hij adviseerde me de stap te wagen. 

Tot zijn blessure speelde Mounir alles, dus ik verwacht snel samen met hem in het veld te staan."Het is niet de bedoeling dat de 26-jarige Naardenaar in Spanje blijft. "Ik sta tot medio 2017 onder contract bij Galatasaray en wil daar nog slagen. De voorzitter en trainer Roberto Mancini zeiden nog steeds veel vertrouwen in me te hebben. En de waardering van mijn medespelers Didier Drogba en Wesley Sneijder zegt me ook veel."

"Op de laatste wedstrijd tegen Juventus na heb ik in de Champions League ook alle wedstrijden gespeeld. In de Turkse competitie was ik het slachtoffer van de buitenlanderregel. Wat ik heb begrepen, wordt erover gesproken om meer buitenlandse spelers in de wedstrijdselectie toe te staan dan de huidige zes. Dat zou de deur naar de basis openen", aldus Amrabat.

© Voetbalprimeur 2014
marokko
amrabat
galatasaray
el hamdaoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?