Marokkaanse vrouw dood door sjaal in roltrap (video)

marokko
58
3 feb '14
In het Canadese Montreal is vorige week een vrouw dood aangetroffen in het metrostation. Zij zou op 'mysterieuze wijze' om het leven gekomen zijn.

Na onderzoek bleek het te gaan om de 47-jarige Marokkaanse vrouw Naima Rharouity. De onfortuinlijke vrouw kwam on het leven toen ze met haar sjaal vast kwam te zitten in een roltrap. Hierdoor werd ze gewurgd. 'We weten dat de sjaal van de vrouw kwam vast te zitten in de roltrap. Toen ze bukte om te proberen de sjaal eruit te krijgen werd ook het haar gegrepen', zo gaf politiewoordvoerder Jean-Pierre Brabant de schokkende details volgens BBC. 

De sjaal vormde een deel van de hijab van de vrouw. Zij kunnen dan ook niet bevatten dat zo'n dun stofje tot zoiets kan leiden. 'Dit is een stof die zo dun is dat het gemakkelijk los gemaakt kan worden. Het kan er bij mij niet in dat ze op deze manier is overleden', zei een anoniem familielid volgens website Kano.  

Emigratie Rharouity is moeder van twee kinderen en emigreerde onlangs naar Quebec. Daar was ze vrijwilliger voor de organisatie Project Villeray in the East. 'Ze was betrokken bij diverse activiteiten en hielp ons om grote feesten te organiseren om nieuwkomers te helpen met integreren. Ze hield van het helpen van anderen en was erg gul', zegt Magdouda Oudjit, directeur van een organisatie die samenwerkt met Project Villeray. 

Oudjit voegt eraan toe dat de Marokkaanse gemeenschap een inzamelingsactie organiseert om de familie te ondersteunen.

© Redactie 2014
marokko
canada
montreal
naima rhal-aarouity
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?