Marokkaanse vrouw cel in voor huwelijk met twee mannen tegelijk

marokko
46
4 feb '14
Een Marokkaans-Canadese vrouw heeft een celstraf opgelegd gekregen omdat ze met twee mannen tegelijkertijd getrouwd was. De mannen wisten echter van niets.

Een van de mannen, die samen met haar in Canada woonde, diende een klacht in tegen zijn vrouw. Het stel heeft een kind samen. Hij diende de klacht in nadat hij te horen kreeg dat zijn vrouw ook met een man uit Fes is getrouwd. De zaak kwam aan het licht tijdens een proces in een rechtbank in Rabat. Polygamie was een van de zware aanklachten. De man vertelde dat hij in 2003 in Rabat met haar trouwde en vervolgens naar Canada vertrok. 

Tweede man De tweede echtgenoot van de verdachte laat weten dat hij met de vrouw trouwde voor een verblijfsvergunning in Canada, niet wetende dat ze al getrouwd was. De vrouw verklaarde op haar beurt dat ze het tweede huwelijk in ging omdat ze dacht dat haar eerste man ook een andere liefde heeft gevonden. Mogelijk liggen de twee al langer met elkaar in de clinch. In de rechtbank ging het met name over de slachtofferrol van de eerste man. 

Hij is bedrogen en heeft ernstige morele schade opgelopen door aantasting in zijn eer, mannelijkheid en het verstoren van de stabiliteit in de familie. De rechter achtte de vrouw schuldig en legde haar een gevangenisstraf van zes maanden op, melden Marokkaanse media. Haar advocaat gaat in beroep tegen de beslissing omdat de vrouw slachtoffer is geworden van 'een afrekening'.

© Redactie 2014
marokko
canada
fes
rabat
huwelijk
trouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi