Marokkaanse 'leeuw' Benatia zwaar onder vuur na uitlatingen over Algerije

marokko
6
4 feb '14
Mehdi Benatia is de man die Marokko met zijn leidinggevende rol moet leiden naar succes tijdens de Afrika Cup in 2015 in eigen land.

De verdediger van AS Roma zou echter vreemde uitspraken hebben gedaan. Tenminste; als we de Algerijnse krant Le Competiteur moeten geloven. Benatia zou gezegd hebben dat hij spijt heeft dat hij niet voor Algerije heeft gekozen. Dat zou hij gedaan hebben tijdens een Serie A wedstrijd tegen Internazionale, waar de Algerijn Saphir Taider speelt. De bron voegde toe dat de enige persoon die 'Benatia's droom' in vervulling kan laten gaan om op het WK actief te zijn is president Abdelaziz Bouteflika. 

Wellicht is de redacteur niet helemaal op de hoogte van de regels met betrekking tot interlands. De FIFA-regels stellen namelijk dat een international niet meer kan veranderen zodra er een officiële wedstrijd gespeeld is voor een land. 

Onzin De ontstane geruchten waren voor de hoofdrolspeler in kwestie reden om te reageren via Twitter. Hij ontkende de beschuldigingen en stelde dat hij nooit heeft gezegd dat hij het Algerijnse shirt zou dragen. Bovendien voegde hij toe dat hij trots is om te spelen voor de Marokkaanse nationale ploeg.

Benatia werd in Frankrijk geboren, heeft een Marokkaanse vader en Algerijnse moeder. Hij kwam nog uit voor een Frans jeugdelftal maar besloot later voor Marokko uit te komen.

© Redactie 2014
marokko
benatia
algerije
as roma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi