Vriendschappen en vreemdgaan reden nachtmerries vrouwen

7
4 feb '14
Dat mannen en vrouwen een wereld van verschil zijn op bepaalde gebieden staat vast. Dat is niet anders als het aankomt op onze nachtrust.
Waar mannen dromen over branden, overstromingen, oorlogen, dromen vrouwen over rampen dichter bij huis. Vrouwen dromen namelijk voornamelijk over gebroken vriendschappen, leugens en vreemdgaan. Dit is duidelijk geworden na een onderzoek uitgevoerd door de Canadese Universiteit in Montreal. 

De wetenschappers zijn tot deze conclusie gekomen door driehonderd mannen en vrouwen hun dromen op te laten schrijven, gedurende minimaal vijf weken tijd. De aantekeningen over de nachtmerries zijn gemiddeld langer dan die van de normale dromen. Ook gebruikten vrouwen gemiddeld meer woorden dan de mannen in het beschrijven van hun dromen en nachtmerries.

De meest voorkomende beelden uit de nachtmerries zijn scenes van fysieke agressie, zoals moorden en ontvoeringen. Thema's als gevechten en ontrouw komen daarnaast ook vaak voor.
De respondenten zijn meermaals wakker geschrokken met de angst om te falen, hulpeloosheid en de schrik van te laat komen.

Ook het inbeelden van een kwade kracht, zoals een monster of spook is meerdere malen genoemd in het onderzoek. Mannen maken volgens het onderzoek twee keer zoveel kans op het dromen over een ramp als vrouwen. Mannen worden in hun dromen daarnaast ook veel geteisterd door insecten.
© Redactie 2014
nachtmerries
dromen
vreemdgaan
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
khashoggi
team marokko
hogesnelheidstrein
hogesnelheidslijn
alboraq
al boraq
fez
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa