Gefronste wenkbrauwen om speeddate voor Marokkanen

algemeen
67
5 feb '14
Het fenomeen speeddaten bereikt nu ook de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Positieve ontwikkeling of totaal misgeslagen plank gezien onze cultuur?

Een website voor trouwen en bijbehorende diensten organiseert binnenkort een 'speeddate evenement' speciaal voor Marokkanen. Volgens de organisatie is deze vorm van daten 'leuk en grappig' en ontmoet je op informele wijze leuke mensen. Wanneer je iemand tijdens korte gesprekken wel ziet zitten kun je dit aangeven op een formulier. Wanneer een match volgt worden de twee opnieuw aan elkaar gekoppeld. 

Op de flyer - die op Facebook circuleert - is te lezen dat het vooral niet erg is om mee te doen, je niet wanhopig bent als je meedoet en dat schaamte nergens voor nodig is. Dergelijke evenementen zorgen ondanks de goodwill voor veel vragen. Zeg maar gerust dik gedrukte vraagtekens en harde kritiek. De vraag of een dergelijk evenement wel bij de Marokkaanse cultuur past is zeker gegrond, om maar te zwijgen over de islamitische 'toelaatbaarheid' van zo'n dag. 

In de Marokkaanse cultuur is het namelijk gebruikelijk om in het gezelschap van ouders de hand van een vrouw te komen vragen. De organisatoren lijken zich daar weinig van aan te trekken en organiseren het event voor de tweede maal.

© Redactie 2014
marokkanen
nederland
daten
huwelijk
trouwen
liefde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi