Speciale knokploeg slaat Russische homo's in elkaar (video)

buitenland
0
5 feb '14
Woordvoerster Tanya Cooper van Human Rights Watch doet verhaal over de situatie van homo’s, lesbiennes en biseksuelen in Rusland.

Vanwege de aanstaande Olympische Spelen in Sotsji wordt in Rusland de kans aangegrepen openlijk te protesteren tegen het extreme geweld. De Russische wetgeving omtrent 'homoseksuele propaganda', gericht op minderjarigen en de openlijke antihomo-standpunten van publieke figuren, hebben ervoor gezorgd dat het homogeweld de afgelopen maanden erg is toegenomen. Het onderstaande filmpje van HRW laat enkele voorbeelden zien van het geweld.

Zonder tegenspraak van regering of politie treedt groepering 'Occupy Pedophilia' in alle vrijheid, extreem hard op tegen openlijke homoseksualiteit. In sommige gevallen doet deze groep zich op het internet voor als een homoseksueel persoon om tijdens het afspreken genadeloos toe te slaan. Zonder vrees voor de autoriteiten worden deze voorvallen gefilmd en op het internet gepost om de slachtoffers openlijk te vernederen. Dit allemaal onder het mom van anti-pedofilie. 

Mede door de negatieve publiciteit rond de Olympische Winterspelen in Sotsji zal ook het economische voordeel voor de stad en de omliggende regio Krasnodar beperkt blijven. Dat schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een vandaag gepubliceerd rapport.

© Redactie 2014
rusland
homogeweld
olympische winterspelen