Marokkaanse atleet zwemt langs 5 continenten

marokko
8
5 feb '14
De Marokkaanse zwemfanaat Hassan Baraka maakt zich op voor een tocht langs vijf continenten.

Het avontuur van de Marokkaan gaat van start in het bijzijn van prinses Lala Hasna. De dochter van wijlen koning Hassan II is de huidige voorzitster van de Mohammed VI Foundation voor de bescherming van het milieu. Deze organisatie zet zich in om het milieu en de leefbaarheid in Marokko te verbeteren. 

De jonge atleet (26) is eerder over de Straat van Gibraltar gezwommen. Hij start zijn nieuwe uitdaging vanuit Wutung, in Papoea-Nieuw Guinea, richting de stad Mabo in Indonesië. Hiermee zwemt hij de 20 km lange afstand op zee tussen Oceanië en Azië. Hierna zal Baraka de tocht van Afrika naar Azië op zich nemen. Vanuit het Egyptische Taba zal hij naar Haql in Saudi-Arabië zwemmen. 

In het Turkse Istanbul zal hij 7 km afstand van het Aziatische naar het Europese deel van de stad afleggen. Het laatste gedeelte van zijn indrukwekkende reis brengt hem naar Alaska (VS) waar hij vanuit de Little Diomede Island naar het Big Diomede Island zal zwemmen. Dit is een 6 km lange tocht waarbij de temperaturen het vriespunt bereiken. 

Baraka was de jongste Arabische deelnemer aan de Ironman European championships in 2011, in Nice en het jaar daarop in Frankfurt. De Marokkaanse kampioen wordt gecoacht door de Uruguayaanse Serrana Fernandez, die nog steeds het record van haar land in handen heeft op de 50, 100 en 200 m. 

© moroccoworldnews.com 2014
marokko
atleet
zwemmen
lala hasna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi