Siamese tweeling geboren in Marokko

marokko
5
6 feb '14
Een jonge moeder is dinsdagavond van een bijzondere tweeling bevallen. De twee meisjes, met handen en voeten, zitten aan elkaars borst vast.

De bijzondere geboorte vond plaats in Larache, meldt plaatselijke nieuwsbron Larache24. Dinsdagavond kreeg de 23-jarige moeder last van weeën en moest met spoed naar het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen kreeg de vrouw extreme pijn, maar ze was te zwak om te bevallen. Middelen om de pijn weg te nemen om de bevalling op natuurlijke wijze te laten verlopen haalden niets uit. De zwangere vrouw en haar moeder eisten vervolgens een keizersnede. De arts weigerde echter en raadde hen aan een privékliniek te benaderen. 

Gedwongen door nood besloten ze dit maar te doen en kwamen terecht in een kliniek van de Rode Halve Maan in Marokko. Woensdagochtend kon de keizersnede uitgevoerd worden. Tot ieders verbazing zat de tweeling aan elkaar vast. Opvallend is dat het ene meisje veel groter is dan haar zusje. 

De baby's zijn onmiddellijk naar het Bin Sina ziekenhuis in Rabat gebracht. Daar zullen artsen middels een ingrijpende operatie de meisjes van elkaar scheiden. 

© Redactie 2014
marokko
baby
siamese tweeling
larache
geboorte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?