Marokkaanse delegatie geweigerd in Algerije tijdens anti-terrorismeforum

marokko
6
6 feb '14
Daar gaan we weer. Marokko en Algerije zijn elkaar wederom in de haren gevlogen. Ditmaal ligt de oorzaak bij de weigering van een delegatie met hooggeplaatste veiligheidsmensen.

De VS organiseerde een anti-terrorisme forum in Algerije met als belangrijkste sponsor de VN-Veiligheidsraad. Hoewel het van cruciaal belang is dat landen in de omgeving aanwezig zijn met zware delegaties, dacht Algerije er anders over. De Marokkaanse groep werd namelijk geweigerd. Tijdens het forum werd onder meer gesproken over de criminalisering van het betalen van losgeld aan terroristische organisaties tijdens gijzelingen. 

De organisator, Amerika in dit geval, nodigde Marokko hoogstpersoonlijk uit. De Algerijnse krant Daily Annas bevestigde vandaag dat de Marokkanen geen toegang kregen. Ambtenaren stellen dat de Marokkaanse veiligheidsmensen in eerste instantie niet op de lijst met genodigden stonden. De Marokkaanse ambassadeur in Algerije, Abdallah Belkeziz, heeft inmiddels geprotesteerd bij de Amerikaanse ambassade in Algerije. 

Volgens hem schendt de daad alle normen en internationale verdragen.

© Redactie 2014
marokko
algerije
terrorisme
rabat
anti-terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?