Laila (18) geweigerd om hoofddoek: 'Wij zijn Nederlands en mogen dat'

algemeen
204
6 feb '14
De 18-jarige Laila had gisteren een sollicitatiegesprek voor een stageplaats bij All In in Roosendaal maar kwam van een koude kermis thuis.

De jongedame, waarschijnlijk van Marokkaanse komaf, kreeg namelijk te horen dat ze met hoofddoek niet welkom is. 'Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dit eisen', gaf werkneemster Judith van Aalst zonder blikken of blozen toe. Spitsnieuws heeft een opname gepubliceerd waarin het gesprek met Laila te horen is. Vreemd gegeven in de zaak is dat Laila helemaal geen hoofddoek droeg tijdens de sollicitatie. All In was erachter gekomen dat de tiener bij een vorige baan wel een hoofddoek vroeg. 

Mocht Laila de hoofddoek tijdens de stage willen dragen is ze dus niet welkom. De jongedame besloot zelf van de stageplaats af te zien. 'Het komt er dus eigenlijk zwartwit op neer dat als ik met een hoofddoek zou komen werken, ik niet welkom ben?', vraagt Laila. Na een lange stilte volgt een veelzeggend antwoord: 'Dat natuurlijk niet in grove lijnen, maar daar zijn wij wel toe verplicht om op te letten. Wij zijn natuurlijk een Nederlands bedrijf en ik mag dat natuurlijk wel gewoon eisen van de werknemers.'

Hierna geeft Laila toe zich gekwetst te voelen. 'Begrijpelijk', stelt van Aalst. Later tracht ze de zaak te bagatelliseren: 'We hebben 95 procent Poolse klanten. Ze zou gepest kunnen worden als intercedente.'

Reacties
Op het artikel in Spitsnieuws werd juichend gereageerd. Slechts een enkeling valt de welbespraaktheid van Laila op. Het gros stelt dat het een prima zaak is dat moslims 'gewoon' geweigerd worden en dat we het maar moeten accepteren. De reactie van een andere ondernemer spant echter de kroon: 'Niks fouts aan, zou ik ook doen. Ze staat helemaal in haar recht lijkt me. Ikzelf weiger ook alle islamitische troep', typt hij of zij. 

Citaat is overigens bewerkt naar 'normaal' Nederlands ter bevordering van de leesbaarheid

© Redactie 2014
nederland
leila
stage
sollicitatie
all in
roosendaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi