Minister steunt Laila na aangifte weigering om hoofddoek

algemeen
5
7 feb '14
De 18-jarige studente die voor een stage zou zijn geweigerd omdat ze misschien een hoofddoek zou dragen, deed er goed aan om aangifte van discriminatie doen.

Dat stelt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) vrijdagochtend in een verklaring. Laila had gesolliciteerd bij een Roosendaals uitzendbureau, maar kreeg te horen dat ze met hoofddoek niet welkom was."Als de feiten kloppen, dan is dit een ernstige zaak. Discriminatie en uitsluiting op basis van geloof, geslacht en leeftijd is verboden", schrijft Asscher. 

"In Nederland is iedereen voor de wet gelijk. Het is dan ook goed dat ze aangifte heeft gedaan." Hij noemt het 'moedig' dat de studente de weigering openbaar maakt. Het Brabantse uitzendbureau, waar de vrouw stage wilde lopen als intercedente, zei tegen haar dat een Nederlands bedrijf 'gewoon mag eisen' dat een werknemer geen hoofddoek draagt. 

De vrouw nam het gesprek op en stapte ermee naar dagblad Spits. In de krant zei ze dat ze niet van plan was om de hoofddoek te dragen, maar zich toch gediscrimineerd voelde. 

© Novum 2014
pvda
asscher
stage
racisme
discriminatie
laila
hoofddoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi