Marokkaanse partij komt met wetsvoorstel voor legaal maken cannabis

marokko
21
7 feb '14
De Istiqlal-partij wil het produceren en verkopen van cannabis in het noorden van Marokko legaliseren. Hiervoor heeft de partij nu officieel een wetsvoorstel ingediend.

Het wetsvoorstel is ingediend voor de plaatsen Al Hociema, Chefchaouen, Tetouan, Ouezzane en Taouante (Ghafssay). Dit voorstel is voorgelegd aan de hiervoor bedoelde parlementscommissie aangaande de productiviteit van verschillende sectoren.Istiglal hoopt hiermee dat cannabis een bijdrage zal leveren aan de ontwikkelingen in het noorden van Marokko. 

Door hasjboeren een legale status aan te bieden zou de Marokkaanse economie in de directe omgeving weer tot bloei kunnen komen. Aan het voorstel zitten echter niet alleen maar vrijheden gebonden. De partij pleit voor onder meer een sanctiesysteem voor overtreders en een medisch systeem om verslaving tegen te gaan en te voorkomen. 

Maar ook een speciale (autoritaire) organisatie voor de regelgeving, marketing en controle van cannabis is meegenomen in het voorstel.Het zou niet voor de eerste keer zijn dat cannabis legaal zou worden. De wet, het strafbaar stellen en vervolgen van de plant en betrokken boeren, is pas na de onafhankelijkheid in 1956 in werking getreden. 

© Redactie 2014
marokko
hasj
regering
istiqlal
wiet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?