Nederlandse vrouw ontsnapt aan Arabische harem

buitenland
42
8 feb '14
Mede dankzij een razendsnelle bevrijdingsactie van een speciale eenheid van de politie in Qatar is een jonge Nederlandse vrouw uit de klauwen van kwaadwilligen gered.

Dat meldt De Telegraaf. De familie van de vrouw zou bijna in de harem van een rijke Arabier terecht zijn gekomen. Zij leerde haar steenrijke vriend in Nederland kennen en ging vervolgens met hem op vakantie naar Qatar. De moeder van het slachtoffer meldt tegenover De Telegraaf dat haar dochter in een nachtmerrie terechtkwam.

Opgesloten 'Mijn dochter werd opgesloten, kreeg te horen dat ze niet meer weg mocht en moest haar paspoort inleveren', aldus de moeder. Dagelijks werd de vrouw meerdere keren seksueel misbruikt en kreeg ze te horen dat ze een heropvoeding krijgt. Wat hij hiermee bedoelde is niet helemaal duidelijk. De dader zou overigens contact hebben met de koninklijke familie in Qatar. De Nederlandse werd dag en nacht in de gaten gehouden. 

Donderdagmiddag stuurde ze via Whatsapp een berichtje naar haar familie, wat uiteindelijk haar redding bleek. Daarin stond dat ze onder meer werd bedreigd met een vuurwapen. Haar moeder schakelde het ministerie van Buitenlandse Zaken in. Friso Wijnen is woordvoerder van het ministerie en bevestigde dat de Nederlandse ambassade in Doha contact heeft gelegd met de politie.

De autoriteiten twijfelden geen moment en kwamen in actie. Speciale agenten wisten de Nederlandse te bevrijden. 'Ik kreeg haar huilend aan de telefoon. Ze zei: ’Mam ze zijn er’. Ik ging even stuk van geluk. Mensen van de ambassade zijn nu bij haar en ze wordt door de politie naar een veilig onderkomen gebracht.'  

© Redactie 2014
arabische wereld
qatar
prostitutie
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi