Marokko in top 5 met meeste Facebookgebruikers

marokko
16
8 feb '14
Marokko kent steeds meer internetgebruikers en daar profiteren social media van. Marokkaanse surfers blijken gevoelig te zijn voor online netwerken als Facebook en Twitter.

Volgens Socialbakers staat Marokko op de vierde plaats als het gaat om de meeste gebruikers in Afrika. Daarmee is Facebook in Marokko populairder dan in soortgelijke landen als Algerije (5e) en Tunesië (6e). Egypte blijkt de meeste gebruikers te hebben. Afgelopen jaren groeide het aantal Facebook accounts in Egypte enorm en dat heeft vooral te maken met de volksopstanden in de afgelopen tijd. 

Veel Egyptenaren zochten elkaar via Facebook en Twitter op om op te roepen voor demonstraties. In Marokko is Facebook wel echt iets waar vooral jongeren tussen de 18 en 24 zich mee bezighouden. De tweede leeftijdsgroep ligt tussen de 25 en 34. 64% van alle gebruikers zijn man, terwijl slechts 36% van de accounts in Marokko aan vrouwen toebehoort. 

Volgens de statistieken van Internet World Stats heeft Marokko meer dan 16 miljoen internetgebruikers, wat neerkomt op minder dan de helft van de bevolking. 6 miljoen daarvan zijn op Facebook te vinden. Het medium is uitgegroeid tot een sociale bestemming waar men met vrienden, familie en kennissen in contact komt. 

Tijdens een recent rapport blijkt de keerzijde van de medaille. Christelijke missionarissen hebben hun vizier gericht op Marokkaanse gebruikers om hen te overtuigen van hun geloof. Zij verspreidden inmiddels tienduizenden Bijbels, geschreven in het Darija (Marokkaans Arabisch).

© Redactie 2014
marokko
social media
facebook
online
internet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?