Marokkaan aangevallen door neonazi in Duitsland

marokko
6
10 feb '14
Een Marokkaanse immigrant werd afgelopen vrijdag aangevallen in de Oost-Duitse stad Hoyerswerda. De dader zou een fietser zijn en bovendien neonazi.

Dat meldt MWN. Volgens de bron werd de Marokkaan in elkaar geslagen toen hij op een groot plein in de stad stond. De aanvaller zou geen reden hebben gehad om het slachtoffer te mishandelen. 'Een man reed op een fiets zijn kant op, sloeg hem, draaide zich toen om en kwam weer terug om hem opnieuw te slaan', valt er te lezen. In tegenstelling tot de aanvallen van 1991 werkte de neonazi in z'n eentje het slachtoffer naar de grond. 

Toen vielen 500 neonazi's een asielzoekerscentrum aan tijdens een anti-immigrantendemonstratie. Ook vielen ze een appartementencomplex met internationale werknemers aan. De politie heeft de dader opgepakt, maar zegt dat hij niet bekend staat als lid van een neonazistische groep. Wel staat hij geregistreerd als kruimeldief. 

Hoewel de Europese Unie oproept tot het terugdringen van gewelddadigheden tegen migranten loopt het aantal incidenten alleen maar op.

© Redactie 2014
marokko
duitsland
hoyerswerda
discriminatie
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?