Slimme tijger in India is jagers te slim af en doodt mensen

buitenland
11
11 feb '14
Een tijger die rondstruint in de bossen bij de Noord-Indiase stad Kalgarh, in de deelstaat Uttarakhand, heeft zondagavond een tiende slachtoffer gemaakt.

De tijger is jagers, die een val hebben gezet, voortdurend te slim af. Vermoed wordt dat de tijgerin afkomstig is uit het Jim Corbett National Park. Dat is het oudste nationale park van India en werd in 1936 opgericht om Bengaalse tijgers te behoeden voor uitsterven. Het tiende slachtoffer dat de tijgerin maakte was een 50-jarige man die brandhout aan het verzamelen was. 

Het roofdier had delen van de benen van het slachtoffer opgegeten en had happen genomen uit zijn buik. Toegesnelde dorpelingen joegen de tijgerin weg met stalen staven en spades. Een dag eerder hadden jagers de katachtige bijna te pakken door haar te lokken met een kalf. Uiteindelijk viel de tijgerin het kalfje echter niet aan en verdween ze geruisloos in de bossen. 

De berichten dat er een tijger ronddwaalde rond Kalgarh begonnen op 29 december de ronde te doen. Toen werd een 65-jarige man in het district Sambhal aangevallen. Sindsdien mijden duizenden dorpelingen de bossen en kijken ze uit naar de tijgerin. Het jachtgebied van het roofdier heeft een diameter van zo'n 130 kilometer. 

"Het dier begint mensen aan te vallen, omdat ze geen natuurlijke prooien kan vinden", aldus Rupek De, hoofd van de natuurbescherming in Uttar Pradesh. "De tijgerin is vermoedelijk vermoeid omdat ze niet voldoende rust krijgt." 

© Novum 2014
tijger
india
kalgarh
natuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?