Marokkaanse man ligt jaar lang dood in woning Den Haag

marokko
51
13 feb '14
Eind januari is het lichaam van een bejaarde Marokkaanse man aangetroffen in zijn woning. Het AD meldt dat het lichaam van de man ruim een jaar onopgemerkt in de woning heeft gelegen.

De man overleed ruim een jaar geleden in zijn woning aan de Lutherse Burgwal in Den Haag. Volgens de politie is de man op natuurlijke wijze overleden. Mansour Bouqrab leed een teruggetrokken leven en had weinig contact met de Marokkaanse gemeenschap. De onderbuurman van Bouqrab zegt het al raar te vinden dat zijn buurman nergens te bekennen was.

'Vandaag keek ik nog in zijn brievenbus in de hoop te achterhalen wie er boven me woont. Ik heb wateroverlast en al meerdere brieven naar hem gestuurd, maar ik hoorde nooit wat terug. Dat vond ik wel vreemd. Ik woon hier nu 1,5 jaar.'
Zijn buurman Jerome Pereira is zelf ook woonachtig in het appartementencomplex. 'Oh, mijn god,' reageert hij op het nieuws. 'Een paar maanden geleden dacht ik nog: zou hij naar Marokko zijn? Ik zag hem nooit meer, hij groette altijd. Vannacht doe ik geen oog dicht.'
Nabestaanden Er werd lange tijd gediscussieerd over de locatie waar de man begraven zou moeten worden. Aangezien de man geen nabestaanden heeft in Nederland was de gemeente Den Haag van plan hem op niet islamitische wijze te begraven in Nederland. De Haagse El Islam moskee eiste samen met het Marokkaans consulaat in Rotterdam echter anders. Het lukte de betrokkenen de familie van de man niet te traceren.

De man had wel een zoon uit een eerder huwelijk maar met hem had hij geen contact. Gisteren meldde de gemeente wel succesvol te zijn geweest. Een zus van Bouqrab werd gevonden in Marokko. 'Hij wordt nu gerepatrieerd en in Marokko begraven. Het Marokkaanse consulaat betaalt de kosten van de overtocht. Ze zoeken nu alleen nog zijn paspoort, want dat is zoek. Zodra dat is gebeurd, kan hij naar Marokko', zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag.

Binnen de Marokkaanse gemeenschap heerst onbegrip over het overlijden van de man. Ze kunnen niet begrijpen dat de man zo lang dood heeft gelegen in zijn woning. Nadat een wijkagent de uitpuilende brievenbus zag besloot hij naar binnen te gaan. Daar werd het rottende lichaam van de man aangetroffen.

© Redactie 2014
marokkaan
den haag
bejaarde
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?