Groep roept Marokkanen op om wijntje te drinken bij nieuwe bar

algemeen
325
13 feb '14
De kwestie rondom de Marokkaans-Nederlandse Elou Akhiat begint behoorlijk uit de hand te lopen.

De 40-jarige vrouw opende vorige week zaterdag een wijnbar in Rotterdam en kreeg met de gang naar de media behoorlijk wat publiciteit. Daarop kreeg de onderneemster honderden dreigmails binnen. Hoewel het gros van de Marokkanen de dreigementen afkeurt voelt een groepje zich toch genoodzaakt om actie te voeren voor Akhiat. Amsterdammer Chafik Benhmidouch is de dreigementen spuugzat en is op Facebook een zogenaamd protest begonnen. 

'Ter protest' roept hij Nederlandse Marokkanen op om volgende week een wijntje te gaan drinken in de bar van Akhiat. Daarmee willen de wijndrinkers haar een hart onder de riem steken. Benhmidouch hoopt op tientallen bezoekers. 'Ik vind het heel dapper van Elou dat ze die bar heeft durven openen. Het irriteert me al veel langer dat het bij dergelijke bedreigingen altijd zo stil blijft in de Marokkaanse gemeenschap. Daar moet een eind aan komen. Er zijn veel meer seculiere Marokkanen die wijn drinken en schenken.'

Sommige Rotterdamse lijsttrekkers van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen hebben zich eveneens solidair getoond. Samen dronken ze een glaasje bij de Marokkaanse. Eerder schreef burgemeester Ahmed Aboutaleb ook een brief aan een anonieme bedreiger.

© Redactie 2014
marokkaanse
marokkanen
elou akhiat
wijn
wijnbar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?