Marokkaanse burgers starten actie voor doden pedofielen

buitenland
27
13 feb '14
Families van slachtoffers en de mensenrechtenorganisatie 'Matkich Wladi' gaan gezamenlijk de strijd aan voor zwaardere straffen voor veroordeelde pedofielen.
Op deze manier willen ze de stijging van het aantal gevallen van seksueel misbruik van kinderen stoppen en terugdringen. In tegenstelling tot andere mensenrechtenorganisaties is Matkich Wladi voor de doodstraf voor veroordeelde pedofielen. Samen met ouders van slachtoffers roepen ze op om de doodstraf uit te voeren of over te gaan tot chemische castratie. Najiba Mounibe sprak over de zaak tegenover Radio Sawa en stelde dat de huidige straffen niet genoeg zijn om seksuele uitbuiting te verminderen. 

Doodstraf moet uitgevoerd worden bij pedofielen die kinderen jonger dan twee jaar hebben verkracht. Veel stemmen van nabestaanden geven echter de voorkeur aan chemische castratie. Via een pil of injectie moet de seksuele gevoelens van een pedo ingedamd worden. De effecten zijn omkeerbaar. Mohamed El-Khadraoui is rechter bij het Hof van Cassatie in Rabat en reageerde positief over het chemisch castreren. Hij verwees daarbij naar diverse vormen in de uitvoering.

Zo kan iemand met dwang geïnjecteerd worden, of kunnen pedofielen ervoor kiezen zelf chemisch gecastreerd te worden voor een lagere gevangenisstraf. Dit doen landen als Argentinië, Australië, Estland, Moldavië, Polen en Rusland al geruime tijd. 

Onmenselijk
Hoewel veel landen deze vorm van straffen hanteren stelt Amnesty International dat de behandeling 'onmenselijk' is. Naar aanleiding van de recente invoering ervan in Moldavië bracht de organisatie een verklaring uit waarin staat dat een misdaad op deze manier gestraft wordt door de schending van mensenrechten. 

In Marokko is men in ieder geval positief over zwaardere straffen bij seksueel misbruik van minderjarigen. Volgens een socioloog zijn de pogingen van Matkich Wladi om de autoriteiten ertoe bewegen zwaardere straffen in te voeren gedoemd te mislukken. Hij is duidelijk tegen: 'Dit is een extreem idee en mag geen ondersteuning krijgen van verenigingen die beweren dat ze de mensenrechten verdedigen.'
© Redactie 2014
marokko
pedofilie
matkich wladi
castratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
tobias rathjen
moslimhaat
china
afc ajax
frankfurt
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi