Joran van der Sloot doet in video verhaal over paranormale ervaring (video)

buitenland
8
17 feb '14
Joran van der Sloot is verschenen in een Youtube-video die is opgenomen in de zwaarbewaakte Piedras Gordas-gevangenis in Peru waar hij vastzit.

Dat meldt de Peruaanse zender América Televisión. In het filmpje spreekt Van der Sloot in het Nederlands over een paranormale ervaring die hij zou hebben gehad. Volgens hem verscheen het Nederlandse medium Robbert van den Broeke in zijn cel. "Ik werd overvallen door een intens gevoel van liefde", zegt hij in de video. Dat de twee contact zouden hebben gehad maakte hij al eerder kenbaar in een brief. 

Het filmpje duurt zo'n vijf minuten en werd op 29 januari op het kanaal van Van den Broeke gezet. Het medium spreekt ook zelf over het contact dat hij met Van der Sloot zou hebben gehad. De advocaat van de Nederlander, Máximo Altez, zegt tegen de Peruaanse zender geen idee te hebben hoe hij het filmpje heeft kunnen opnemen, maar betwist de authenticiteit niet. 

De Nederlander zit in de Piedras Gordas-gevangenis in Lima een celstraf van 28-jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010. In de Castro Castro-gevangenis, waar hij eerder vastzat, bleek hij de beschikking te hebben over een mobiele telefoon. Maar dat zou nu niet meer het geval zijn. De Peruaanse gevangenisautoriteit INPE kon maandag niet direct reageren op de video. 

© Novum 2014
joran van der sloot
piedras gordas
peru
moord
maximo altez
robert van den broeke
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi