Chocolade-rel Marokko gaat door: minister legt schuld bij chauffeur en moeder

marokko
27
18 feb '14
De rel om een immense bestelling van minister Abdeladim El Guerrouj blijft de gemoederen bezighouden. Bijna een maand geleden kwam Al Akhbar erachter dat hij een factuur van duizenden dirhams declareerde.
De bestelling van kilo's chocola en andere lekkernijtjes voor de geboorte van zijn zoon liet hij betalen door zijn ministerie. Onlangs kwam El Guerrouj met een boze reactie waarin hij de feiten nog ontkende, maar nu komt hij met een andere uitleg. Het hele gebeuren zou gebaseerd zijn op een vervelende samenloop van omstandigheden. De moeder van de minister stuurde de chauffeur (in dienst van de staat) naar bakkerij Le Notre in Rabat om de bestelling op te halen. 

De winkelmedewerker herkende de chauffeur als ambtenaar en besloot het factuurtje naar het ministerie te sturen in plaats van mee te geven. Toen hij bij zijn familie informeerde bleek dat zij inderdaad de bestelling hebben gedaan. Wel toont hij zich schuldbewust door te stellen dat hij meer moest doen om duidelijkheid te verkrijgen. Zwak communicatief beleid is hiervan de oorzaak. De betaling heeft hij intussen zelf voldaan en daarmee is de kous af volgens premier Abdelilah Benkirane. 

Partijgenoot en leider van de MP-partij, waarvan El Guerrouj lid is, zegt eveneens tevreden te zijn. Mocht zijn minister daadwerkelijk fraude hebben gepleegd zou hij zonder pardon de partij uitgeknikkerd worden.
© Redactie 2014
marokko
abdeladim el guerrouj
chocolade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi