Egyptenaren aangeklaagd om spionage voor zionisten

buitenland
2
19 feb '14
De Egyptische autoriteiten hebben dinsdag twee Israëliërs en twee Egyptenaren aangeklaagd voor spionage namens de zionisten.

Het is het tweede spionageproces in een maand. De twee Israëliërs zouden leden zijn van de Mossad, de Israëlische geheime dienst, aldus het openbaar ministerie. De twee Egyptenaren, een man en een vrouw, hielpen de Mossad-agenten met het verzamelen van informatie. De Egyptenaren zitten vast en voor de Israëliërs is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Waar zij zich bevinden is niet bekend. 

Volgens het openbaar ministerie heeft de Egyptische man in 2009 zijn diensten aangeboden aan Israël. De Mossad-agenten zouden de man vervolgens hebben geleerd om informatie te verzamelen en geavanceerde technologie te gebruiken om die informatie door te spelen aan Israël. De vrouw is een journaliste die hem zou hebben geholpen. 

Eerder deze maand begon in de stad Ismailia een vergelijkbare rechtszaak. In die zaak worden vijf Israëliërs en drie Egyptenaren vervolgd. Bijna dagelijks zijn in de Egyptische media berichten te vinden over complotten. Geregeld zouden daarbij buitenlandse partijen samenwerken met de Moslimbroederschap om zo de stabiliteit in het land te ondermijnen. 

© Novum 2014
egypte
zionisten
mossad
spionage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?