Steeds meer Vlaamse vrouwen worden moslim

buitenland
0
24 feb '14
Volgens de centra voor islambekeerlingen is er een opvallende toename van nieuwe moslims in België. Vooral veel Vlaamse vrouwen bekeren zich tot de islam.

Nordine Taouil, imam en begeleider van nieuwe moslims voor het islamitisch centrum in Brussel noemt de toename van moslims 'erg opvallend'. 'En de bekeerlingen komen nu ook uit landelijke gebieden in Vlaanderen, niet alleen meer uit de grote steden', citeert het Gazet van Antwerpen. 'Mensen komen onder meer door reizen veel vaker in contact met moslims', vervolgt de imam. 

Social media 'Ook de sociale media helpen om ideeën en contacten te verspreiden. De bekeerlingen komen uit alle lagen van de Vlaamse bevolking. Het gaat om jong en oud. Er zijn wel veel meer vrouwen dan mannen.' Dit is voornamelijk te wijten aan Vlaamse vrouwen die met een islamitische man trouwen.

Taouil spreekt van een duidelijke trend, maar specifieke cijfers ontbreken nog. 'Mensen die bij ons komen, zoeken spirituele rust, zoals mensen vroeger rust kregen door kerkbezoek.' Onlangs is de Sisters 4 new moslims opgericht, dit is een vereniging voor bekeerde Vlaamse vrouwen. In zeer korte tijd verzamelde de verenging meer dan 700 leden.

© Redactie 2014
islam
vrouwen
belgie
bekeerling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?