Geen nieuwe Playstation voor terrorist Breivik

buitenland
22
25 feb '14
De Noorse politie heeft een klacht van massamoordenaar Anders Behring Breivik over de omstandigheden in de gevangenis ongegrond verklaard.

Breivik zei eerder deze maand dat zijn detentie illegaal is en dreigde in hongerstaking te gaan als zijn eisen niet worden ingewilligd. Breivik klaagt onder meer over het feit dat hij in eenzame opsluiting zit. Daarnaast eist hij een modernere spelcomputer met betere spellen, een bank en meer ruimte om te sporten. De extreemrechtse terrorist Breivik - die onder meer gecharmeerd is van Geert Wilders - zit een celstraf van 21 jaar uit voor de moord op tientallen mensen in 2011. 

Breivik bracht eerst een bom tot ontploffing bij een overheidsgebouw, met acht doden tot gevolg. Vervolgens zette hij, tot de tanden bewapend, koers naar het eiland Utøya, waar de jongerenafdeling van de Arbeiderspartij op zomerkamp was. Daar schoot Breivik 69 mensen, veelal kinderen, dood. 

Breiviks celstraf kan na 21 jaar worden verlengd als de autoriteiten hem nog steeds een gevaar voor de maatschappij achten. 

© Novum 2014
noorwegen
breivik
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?